Sushi | Zabrze

Restauracja to wyzwanie pod wieloma względami, to wnętrza, które muszą być funkcjonalne, wytrzymałe i piękne, mają także zachęcać i umilać.

Przestrzeń Restauracji Sushi miała być niebanalna, inspirowana stylistyką loftową z elementami japońskich akcentów – nowocześnie z nutą świeżości stylistycznej. Prostota i wysoka jakość zastosowanych materiałów jak: beton, drewno, cegła dodaje ponadczasowości, wpisuje się w obecne oczekiwania i preferencje wielu odwiedzających.

Restauracja ta składa się z dwóch kondygnacji: górnej, typowo restauracyjnej, eleganckiej na rodzinne obiady czy romantyczne kolacje, dolna natomiast ma charakter bardziej pubowy, ceglanej piwniczki na wina, idealnej na towarzyskie spotkania czy robocze lunch’e.

Inwestor: Japan Sun
Projekt: 2019
Realizacja: 2019